США в ОБСЄ: Гумконвої з Росії на Донбасі доводять її участь в конфлікті

США в ОБСЄ: Гумконвої з Росії на Донбасі доводять її участь в конфлікті

Укрінформ
Минулого тижня Росія завела на територію України черговий конвой вантажівок з невідомим вмістом, що є вагомим доказом причетності Москви до триваючого конфлікту на Донбасі.

З такою заявою виступив у четвер на засіданні Постійної ради ОБСЄ у Відні тимчасово повірений у справах США при Організації Гаррі Каміан, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Вагомі докази участі Росії в конфлікті продовжують мати місце. Так, 26 жовтня колона із 17-ти вантажівок конвой перетнула міжнародно визнаний російсько-український кордон в напрямку України без належного контролю або перевірки з боку української влади. Ці конвої продовжують відкрито порушувати суверенітет і територіальну цілісність України", - наголосив представник США.

Читайте також: Росія пригнала на Донбас черговий "гумконвой" - ОБСЄ

Він також зауважив, що російська кампанія, спрямована на блокування доступу для спостереження СММ включно до російсько-українського кордону не дозволяє Місії виконувати її мандат.

Крім того, американський дипломат підкреслив, що після запровадження так званого "шкільного перемир'я", режим припинення вогню нещадно порушується. Так, 27 жовтня в боях під Донецьком загинув 25-річний мирний житель.

Читайте також: АТО: бойовики на Приморському напрямку застосували 120-міліметрові міномети

У період з 18 по 24 жовтня СММ ОБСЄ лише в цьому районі зареєструвала понад 1000 порушень угоди про припинення вогню.

"Крім того, тисячі порушень фіксуються постійно вздовж усієї лінії зіткнення", - підкреслив представник США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-