Українська сторона СЦКК зафіксувала руйнації від обстрілу Широкиного

Українська сторона СЦКК зафіксувала руйнації від обстрілу Широкиного

Фото
Укрінформ
Українська сторона Спільного центру з контролю та координації питань припинення вогню на лінії розмежування (СЦКК) провела фотофіксацію наслідків мінометного обстрілу бойовиками Широкиного Донецької області.

Про це повідомляє прес-центр штабу АТО у Фейсбуці. 

“28 жовтня 2017 року офіцери-спостерігачі спостережної групи «Маріуполь» української сторони СЦКК провели фотофіксацію випадків порушення режиму припинення вогню із застосуванням 120 мм мінометів НЗФ ОРДО в районі населеного пункту Широкине поблизу Маріуполя”, - йдеться в повідомленні.

Підкреслюється, що фотоматеріали підтверджують факт обстрілу 27 жовтня поточного року за напрямком Пікузи – Широкине з боку бойовиків житлового сектору населеного пункту Широкине із застосуванням мінометів калібру 120 мм, які заборонені Мінськими домовленостями.

“Результати фотофіксації показали, що за адресою провулок Північний, буд. № 2 внаслідок вибуху 120 мм міни на подвір’ї житлового будинку було зруйновано присадибну будівлю (літню кухню) та уламками міни пошкоджено фасад житлового будинку”, - зазначається в в повідомленні.

Читайте також: АТО: бойовики накрили Широкине вогнем зі 122 калібру

Відповідні матеріали фотофіксації передані спостерігачам місії ОБСЄ.

При цьому українська сторона СЦКК наголошує, що обстріли населених пунктів із забороненої зброї та намагання звинуватити в цьому підрозділи ЗСУ свідчать про зацікавленість керівництва ОРДО у подальшому загостренні конфлікту, демонструють небажання дотримуватися режиму припинення вогню та свідоме невиконання Мінських домовленостей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-