АТО: майже всі обстріли бойовиків - на Донецькому напрямку

АТО: майже всі обстріли бойовиків - на Донецькому напрямку

Карта
Укрінформ
Минулої доби по всій лінії зіткнення на Донбасі противник провів 15 обстрілів позицій Збройних Сил України. У 10 випадках українські підрозділи відкривали вогонь у відповідь.

Про це повідомив на брифінгу речник Міністерства оборони з питань АТО Андрій Лисенко.

Донецький напрямок, за його словами, був найгарячішим: "Російсько-окупаційні війська 11 разів відкривали вогонь у бік наших позицій поблизу Зайцевого, Авдіївки, Пісків, Кам’янки, Луганського та Новолуганського з гранатометів та стрілецької зброї. Із них чотири рази окупанти вели стрільбу неприцільно, з метою виклику вогню у відповідь та викриття наших позицій".

Читайте також: Доба в АТО: поранений український воїн

Також близько 21 години противник вів вогонь із БМП по нашому опорному пункту неподалік Зайцевого.

На кожен прицільний обстріл українські підрозділи відповідали вогнем із зброї, не забороненої Мінськими домовленостями.

На Приморському напрямку близько 4 ранку поблизу Старогнатівки ворог випустив по наших позиціях три 82-мм міни. Зважаючи на те, що обстріл не становив загрози життю наших військовослужбовців, українські підрозділи на ворожу провокацію не відповідали.

"О 6 ранку та 19 годині незаконні збройні формування вели вогонь по позиціях українських підрозділів у районі Водяного та Мар’їнки із гранатометів та стрілецької зброї", - повідомив Лисенко, додавши, що українські захисники жорстко зупиняли провокації ворога вогнем із гранатометів та стрілецької зброї.

Загалом на Приморському напрямку бойовики здійснили 3 прицільних обстріли наших позицій.

На Луганському напрямку, за словами Лисенка, було найспокійніше. "Після 16 години бойовики здійснили один обстріл наших позицій поблизу Кримського з гранатометів та стрілецької зброї, на який українські військовослужбовці дали жорстку адекватну відповідь".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-