ОБСЄ за тиждень зафіксувала 3 тисячі порушень

ОБСЄ за тиждень зафіксувала 3 тисячі порушень "тиші"

Укрінформ
Минулого тижня спостерігачі Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні зафіксували 3286 порушень режиму припинення вогню.

Про це розповів перший заступник голови Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні Александр Хуг у п'ятницю під час брифінгу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Минулого тижня Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ в Україні зафіксувала 3286 порушень режиму припинення вогню», - зазначив Хуг.

Він додав, що представники ОБСЄ помітили озброєння, розташоване з порушенням відповідних ліній відведення 86 разів: 32 рази у підконтрольних і 54 в непідконтрольних уряду районах.

«Варто зазначити, що наші спостерігачі зафіксували 12 реактивних систем залпового вогню у Бахмуті, чотири систем залпового вогню біля Новоамвросіївського і дві - біля Шимшинівки», - сказав він.

Читайте також: Окупанти 20 разів порушили "тишу", поранений боєць АТО

СММ ОБСЄ також фіксувала наявність мін уздовж усієї лінії зіткнення.

«Ми навіть бачили нещодавно закладені протитанкові міни безпосередньо на ділянці розведення сил і засобів у районі Золотого, приблизно за 120 м від блокпоста так званої «ЛНР», - сказав Хуг.

Крім того, позиції з озброєними особами та технікою спостерігачі СММ ОБСЄ виявили  посеред житлового мікрорайону Трудівський, що у Петровському районі підконтрольного «ДНР» Донецька.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-