Справа Плотницького щодо збитого літака Іл-76 пішла до Вищого спецсуду

Справа Плотницького щодо збитого літака Іл-76 пішла до Вищого спецсуду

Укрінформ
Справу ватажка "ЛНР" Ігоря Плотницького, звинувачуваного у скоєнні теракту, в результаті якого було збито літак Іл-76 із 49 українськими військовими на борту, передано до Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ.

Про це повідомили у прес-службі Апеляційного суду Дніпропетровської області, де 20 жовтня слухалася ця справа, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Справу Плотницького (ватажка "ЛНР" – ред.), Гуреєва та Патрушева (командирів батальйонів бойовиків – ред.), які обвинувачуються в тероризмі, в результаті якого було збито літак Іл-76, відправили до Вищого суду, щоб там знову вирішили, який саме суд виноситиме терористам вирок", - зазначили у прес-службі.

Як раніше повідомлялось, 20 вересня, Апеляційний суд Дніпропетровської області вже розглядав прохання адвокатів направити справу луганських терористів до будь-якого іншого суду Дніпропетровщини зважаючи на те, що троє суддів Бабушкінського райсуду міста Дніпро заявили про самовідвід у цій справі. Тоді Апеляційний суд відправив подання голови Бабушкінського районного суду про визначення підсудності знов до Бабушкінського районного суду.

Читайте також: Катастрофа Іл-76: до збиття причетна російська ПВК "Вагнера" - Грицак

Літак Іл-76 із українськими десантниками був збитий 14 червня 2014 року озброєними бойовиками в аеропорту Луганська. Тоді загинули 40 десантників й 9 членів екіпажу.

На лаві підсудних опинився генерал-майор Віктор Назаров, який на момент трагедії очолював штаб АТО, за обвинуваченням у вчиненні злочину, передбаченого частиною 3 статті 425 Кримінального кодексу України (недбале ставлення до служби, вчинене в бойовій обстановці, що призвело до тяжких наслідків).

Павлоградський міськрайонний суд на Дніпропетровщині засудив його до 7 років ув’язнення, однак Назаров подав на апеляцію. Колегія суддів Апеляційного суду Дніпропетровської області 3 жовтня залишила без задоволення клопотання генерала Назарова.

Фото: EPA/STR

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-