Генпрокуратура оголосила підозру генералу РФ - за обстріл Авдіївки

Генпрокуратура оголосила підозру генералу РФ - за обстріл Авдіївки

Укрінформ
Генеральна прокуратура України оголосила про підозру одному з високопосадовців Збройних Сил РФ, чинному генералу російської армії.

Про це повідомила прес-служба Генпрокуратури.

“Вищезазначений генерал, будучи на керівній посаді “Міністерства оборони” терористичної організації “ДНР”, 01.02.2017 віддав наказ про артилерійський обстріл м. Авдіївка Донецької області, внаслідок чого загинуло 2 військовослужбовців Збройних Сил України та 1 цивільна особа, 12 військовослужбовців Збройних Сил України та 3 цивільні особи отримали поранення”, - йдеться в повідомленні.

Читайте також: Окупанти обстріляли зі 120 мм мінометів сили АТО під Кримським та Попасною

Російському генералу інкримінують вчинення терористично акту, що призвело до загибелі людей, ведення агресивної війни, порушення законів та звичаїв війни, що поєднані з умисними вбивствами людей. За ці тяжкі злочини передбачається покарання довічним позбавленням волі.

Нагадаємо, 29 січня 2017 року бойовики відновили активні обстріли в Авдіївці. Це місто розташоване в 6 км від окупованого російськими гібридними військами Донецька. 31 січня влада оголосила режим надзвичайного стану. Бойовики обстрілювали й намагалися атакувати українських військових, які захищали Авдіївку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-