Окупанти обстріляли зі 120 мм мінометів сили АТО під Кримським та Попасною

Окупанти обстріляли зі 120 мм мінометів сили АТО під Кримським та Попасною

Карта
Укрінформ
Упродовж минулої доби бойовики суттєво збільшили кількість мінометних обстрілів по позиціях Збройних Сил України, всього було випущено майже 100 мінометних снарядів різних калібрів.

Про це заявив у четвер на брифінгу речник Міноборони з питань АТО Андрій Лисенко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Протягом минулої доби ворог суттєво збільшив кількість мінометних обстрілів. Загалом по позиціях Збройних Сил України було випущено майже 100 мінометних снарядів різних калібрів", - сказав Лисенко.

Він також поінформував, що за минулу добу по всій лінії зіткнення противник провів 53 обстріли позицій ЗСУ, з яких 45 були прицільними. У переважній більшості випадків українські військовослужбовці відкривали адекватний вогонь у відповідь зі зброї, не забороненої Мінськими домовленостями.

На Луганському напрямку, за словами Лисенка, противник 14 разів відкривав щільний прицільний вогонь по позиціях Збройних Сил. Найчастіше це відбувалося на підступах до Новозванівки та Новотошківського, де ворог двічі застосовував 82-міліметрові міномети. Крім того, зі 120-міліметрових мінометів противник обстрілював позиції сил АТО неподалік Кримського та Попасної.  Окупанти також уночі відкривали вогонь із автоматичних гранатометів по оборонцях Троїцького, Новозванівки та Новоолександрівки. Українським військовим доводилось тричі відповідати противнику вогнем зі стрілецької зброї та гранатометів, щоб придушити найбільш небезпечні вогневі провокації, поінформував Лисенко.

Читайте також: Штаб заявляє про загострення в АТО: 53 ворожих обстріли за добу

Втім левова частка порушень режиму тиші на лінії зіткнення сторін мала місце на Донецькому напрямку. Тут російсько-окупаційні війська 32 рази обстрілювали позиції наших військ. 24 ворожі обстріли були прицільними, повідомив речник Міноборони.

Зокрема, за його словами, увечері бойовики з мінометів калібру 82 міліметри та гранатометів неодноразово відкривали вогонь по захисниках Авдіївки. Під щільним гранатометним обстрілом окупантів опинились позиції українських військовослужбовців неподалік Луганського, Майорська та Кам’янки.

З настанням темної пори провокаційні дії набули ще більшої нахабності й цинічності. Поблизу Пісків загарбник обстріляв наші опорні пункти мінами 120-го калібру та з озброєння бойової машини піхоти. А під Троїцьким наші захисники мужньо витримали ворожий шквал мінометного вогню з 20 снарядів калібру 120 міліметрів.

У переважній більшості випадків українські військовослужбовці давали жорстку відповідь ворогу.

Що стосується Приморського напрямку, то, за словами Лисенка, тут минулої доби зафіксовано найменше обстрілів з боку противника. Так, неподалік Гнутового ворог відкривав вогонь спершу вранці, а потім увечері. Під час обстрілів застосовував міномети калібру 82 міліметри. Ворожий вогонь зі стрілецької зброї також спостерігався на околицях Старогнатівки.

Фото: ТАСС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-