МН17: оприлюднили нове фото російського

МН17: оприлюднили нове фото російського "Бука"-вбивці

Фото, відео
Укрінформ
Міжнародна слідча група оприлюднила нове фото зенітно-ракетного комплексу "Бук", яким було збито 17 липня 2014 року малайзійський боїнг рейсу МН17.

Фото виклала у своєму Twitter міжнародна група журналістів-розслідувачів Belligcat

"The JIT (Joint Investigation Team - Ред.) випустила нову фотографію "Бука" 332 в Україні в день падіння MH17. Ми готуємо статтю про фото зараз", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що світлина є дев'ятим фотографічним чи відеодоказом російського "Бука" на сході України.

Повідомляється, що серед доказів присутності російського "Бука" на сході України є відео з Макіївки, Тореза, Сніжного, Донецька, відео "Paris Match" з Донецька, фото зі Сніжного, Тореза, Зугреса та цей новий знімок.

Читайте також: MH17: Грузія передала Нідерландам ракету "Бук" для розслідування

Крім цього, група повідомляє про наявність супутникового знімка, який показує ЗРК "Бук" у Макіївці за 5 годин до падіння боїнга.

Катастрофа літака Boeing-777 рейсу MH17 забрала життя 283 пасажирів та 15 членів екіпажу, в тому числі 80 дітей. Найбільше серед загиблих було громадян Нідерландів, Малайзії та Австралії.

Міжнародна команда з розслідування катастрофи літака дійшла висновку, що лайнер був збитий ракетою, випущеною із ЗРК "Бук", доставленого з території Росії.

Як повідомляв Укрінформ, у середині лютого Міжнародна група розслідувачів Bellingcat опублікувала доповідь, у якій встановила, хто контролював перевезення "Бука", з якого на Донбасі збили Боїнг-777. Автори розслідування ідентифікували російського військового, який відповідав за перевезення ракетного комплексу "Бук". Ним, згідно з результатами розслідування Bellingcat, є відставний російський офіцер Дубинський, "Хмурий".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-