Військовим призначили обов'язкову виплату за перший контракт

Військовим призначили обов'язкову виплату за перший контракт

Укрінформ
Кабінет міністрів України прийняв постанову №704 «Про грошове забезпечення військовослужбовців, осіб рядового та начальницького складу та інших осіб», якою суттєво змінено систему нарахування виплат військовим.

Про це повідомляє Держприкордонслужба.

"Документом визначено новий механізм установлення посадових окладів та окладів за військовим званням. Щорічне збільшення розмірів прожиткового мінімуму (чи за певних умов мінімальної заробітної плати), буде автоматично підвищувати розміри посадових окладів і окладів за військовими званнями. Введено нові виплати: одноразова грошова допомога військовослужбовцям після укладення першого контракту", - йдеться у повідомленні.

Так, особам рядового складу після укладення першого контракту виплатять вісім розмірів прожиткового мінімуму (14096); особам сержантського і старшинського (молодшого начальницького) складу - дев'ять розмірів прожиткового мінімуму (15858); особам офіцерського складу - десять розмірів прожиткового мінімуму (17620).

Читайте також: На підвищення пенсій у жовтні додатково піде п'ять мільярдів

Документом визначено збереження надбавки за вислугу років; надбавка за службу в умовах режимних обмежень; надбавка за кваліфікацію; премія.

Один раз на рік військовослужбовцям (крім строкової військової служби), як і раніше, виплачуватиметься матеріальна допомога для вирішення соціально-побутових питань у розмірі, що не перевищує місячного грошового забезпечення; допомога для оздоровлення в розмірі місячного грошового забезпечення.

Щомісячна винагорода військовослужбовцям, які виконують завдання у зоні АТО, на лінії бойового зіткнення становитиме не менше ніж 10 000 грн; в інших місцях проведення АТО – не менше 4 500 гривень.

У майбутньому зміни також дозволять переглянути питання пенсій для військових. Проте конкретні суми виплат залежатимуть від прийняття бюджету на наступний рік.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-