На підвищення пенсій у жовтні додатково піде п'ять мільярдів

На підвищення пенсій у жовтні додатково піде п'ять мільярдів

Укрінформ
Пенсійному фонду України для проведення осучаснення пенсій українців у жовтні цього року потрібно додаткових 5 мільярдів гривень.

Про це заявив глава правління ПФУ Олексій Зарудний, повідомляє прес-служба Фонду.

"У Пенсійному фонді України з початку року сформовано додатковий ресурс понад 26 млрд грн. Це, зокрема, від додаткових надходжень мінімальної заробітної плати та її детінізації. У нас є повністю ресурс для того, щоб забезпечити перерахунок пенсій у цьому році 9,7 млн пенсіонерів. Під осучаснення підпадають майже 6 млн пенсіонерів. Решті – збільшаться пенсії у зв’язку зі зростанням прожиткового мінімуму", - сказав Зарудний в ефірі українських телеканалів.

За його словами, щойно закон набере чинності, "буквально за добу будуть надруковані виплатні додаткові відомості і передані на пошту й банківські установи. Пенсіонери, які з 4 числа отримали пенсії у старому розмірі, отримають доплату".

"Мінімальна пенсія буде 1 452 грн проти 1 312 грн. Середня пенсія збільшиться майже на 700 грн і буде становити понад 2,5 тис. грн проти 1 890 грн. Також передбачено, що у 2019 році запрацює механізм автоматичної індексації пенсій і пенсіонери зможуть отримати підвищені розміри виплат. У 2018 році пенсії будуть призначатись зі збільшеної заробітної плати", - повідомив глава ПФУ.

Читайте також: Накопичувальні пенсії: що це таке і коли їх введуть

На запитання щодо пільгових пенсій, Зарудний відповів: "Виплати пільгових пенсій, пенсій за вислугу років будуть продовжувати виплачуватись. Ті, хто сьогодні (на момент прийняття закону) мав право на ці пенсії, зможуть цим правом скористатись. У подальшому передбачається, що всі пенсії призначатимуться за одним законом та єдиним підходом, окрім військовослужбовців, артистів балету тощо".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-