АТО: у штабі кажуть, бойовики мінімізували кількість обстрілів

АТО: у штабі кажуть, бойовики мінімізували кількість обстрілів

Укрінформ
Бойовики у суботу мінімізували кількість обстрілів позицій сил АТО.

Про це йдеться у вечірньому зведенні прес-центру штабу АТО. 

"Упродовж сьогоднішнього дня російсько-окупаційні угруповання мінімізували кількість обстрілів позицій української армії. Водночас, у повній мірі режим тиші зберігався лише на Луганському напрямку", - йдеться у повідомленні.

Зокрема, на на Донецькому напрямку бойовики з різних видів гранатометів, великокаліберних кулеметів обстріляли позиції українських військових у районі Пісків та Авдіївської промзони. 

Читайте також: Росія продовжує фабрикувати фейки про обстріли з боку ЗСУ – СЦКК

На Приморському напрямку окупанти близько опівдня відкривали вогонь з автоматичних гранатометів і стрілецької по укріпленнях сил АТО неподалік Водяного. "Наші бійці вогнем на ураження швидко припинили активність противника", - зазначили у штабі. 

"Також варто додати, що сьогодні проросійські найманці вкотре вдались до цинічної брехні. Російські представники у Спільному центрі координації і контролю питань припинення вогню звинуватили українських військових у обстрілах з важкого озброєння ворожих позицій поблизу Донецька, Жаб’ячого, Мінерального, Яковлівки та деяких інших населених пунктів. Прес-центр штабу АТО вкотре наголошує: військовослужбовці сил АТО суворо дотримуються мирних домовленостей і першими ніколи вогонь у бік ворога не відкривають. Водночас, ми залишаємо за собою право на адекватну відповідь ворогу у разі агресивних або наступальних дій протиборчої сторони. Наразі, від початку сьогоднішньої доби, вогонь у бік противника відкривався нашими захисниками лише 1 раз поблизу Водяного. Усі звинувачення в обстрілах ми розглядаємо як провокації, спрямовані, насамперед, на ескалацію конфлікту", - наголосили у штабі АТО.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-