Мінська група домагатиметься безстрокового припинення вогню на Донбасі - Сайдік

Мінська група домагатиметься безстрокового припинення вогню на Донбасі - Сайдік

Укрінформ
Тристороння контактна група із врегулювання ситуації в Україні і надалі докладатиме всіх зусиль для забезпечення режиму безстрокового припинення вогню.

Про це заявив журналістам після сьогоднішньої зустрічі в Мінську спецпредставник ОБСЄ в ТКГ Мартін Сайдік, повідомляє БЕЛТА.

За його словами, в період з останніх переговорів кількість порушень режиму припинення вогню на Донбасі залишається помітно нижчою, ніж до початку перемир'я з нагоди початку навчального року.

"Завдяки останньому, а також "хлібному" перемир'ю, погодженому ТКГ на початку літа, з червня стабільно і помітно скорочується кількість жертв серед цивільного населення. Згідно з даними ООН, у вересні кількість цивільних жертв була найнижчою за весь час конфлікту - двоє вбитих і 16 поранених", - констатував дипломат.

"На жаль, ми не можемо говорити, що загальна ситуація в зоні конфлікту є стабільною, тому ТКГ і надалі докладатиме всіх зусиль для подальшого забезпечення режиму безстрокового припинення вогню", - підкреслив спецпредставник ОБСЄ.

Читайте також: У Мінську домовилися про дату відкриття КПВВ "Золоте"

Він переконаний, що для досягнення цієї мети дуже важливі спільні зусилля, а СММ ОБСЄ є невід'ємною і незамінною частиною процесу мирного врегулювання. "У цьому зв'язку важливо уникати будь-яких публічних полемік, які ставили б під сумнів надійність і конструктивність роботи місії", - сказав Сайдік.

Він також повідомив, що наступне засідання Тристоронньої контактної групи щодо ситуації на Донбасі відбудеться у Мінську 18 жовтня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-