InformNapalm: Дрон зафіксував російські танки і артилерію біля лінії фронту

InformNapalm: Дрон зафіксував російські танки і артилерію біля лінії фронту

Укрінформ
Волонтерська авіарозвідка “Армія SOS” зафіксувала 10 танків та 11 одиниць артилерії російських-окупаційних військ в районі населеного пункту Софіївка (ОРДО) за 16 км від лінії розмежування сторін.

Про це повідомляє міжнародна спільнота InformNapalm, яка проаналізувала фотографії авіарозвідки. 

“Розвідувальний політ волонтерського безпілотника відбувся минулого тижня. Фотографії, які було передано міжнародній спільноті InformNapalm, допомогли зафіксувати таку техніку, що порушує умови “Мінська-2”: десять танків Т-64БВ\Т-72Б з калібром гармати 125-мм, чотири 122-мм САУ 2С1 “Гвоздика”, чотири 122-мм гаубиці Д-30, три 100-мм протитанкові гармати МТ-12 “Рапіра”, - йдеться у повідомленні.

Як підкреслили в InformNapalm, російські військові підрозділи 1-го окупаційного корпусу в Донецькій області продовжують грубо і систематично порушувати Мінські домовленості.

Читайте також: Гройсман доручив навести лад у пунктах пропуску на Донбасі

Зазначається, що техніка була зафіксована на полігоні поблизу н.п. Софіївка (до 2016 року н.п. Карло-Марксове). За інформацією з місцевих джерел, названий вище полігон часто використовують для навчання артилерійських і танкових підрозділів 3-ї ОМСБр “Беркут” (в\ч 08803).

“Нагадуємо, що, згідно з другими Мінськими домовленостями, озброєння калібром понад 100 мм має бути відведене від лінії розмежування на відстань понад 25 кілометрів”, - підкреслили в InformNapalm.

Як повідомлялося, 22 вересня безпілотник СММ ОБСЄ виявив поблизу н.п. Мирне (ОРЛО) велику кількість озброєння та іншу техніку бойовиків. Зокрема, зафіксовано 30 танків, 9 мінометів і 6 протитанкових гармат.

Крім того, 18 вересня безпілотник місії ОБСЄ середнього радіусу дії виявив 48 танків біля населеного пункту Тернове (ОРДО).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-