Гройсман доручив навести лад у пунктах пропуску на Донбасі

Гройсман доручив навести лад у пунктах пропуску на Донбасі

Укрінформ
Кабінет міністрів на засіданні 27 вересня ухвалив рішення щодо облаштування та утримання контрольних пунктів в'їзду-виїзду на лінії розмежування у Донецькій та Луганській областях.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Це є принципово важливим. Я просив би Міністерство фінансів, інші суміжні міністерства під проводом Вадима Черниша (міністра з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України - ред.): будь ласка, організуйтесь і наведіть там лад. І це моя вимога і голові обласної або військової адміністрації, і Донецької і Луганської областей: наведіть лад", -  зазначив Прем'єр-міністр Володимир Гройсман.

Він зазначив, що кілька днів тому мав розмову з генеральним прокурором, котрий побував на КПВВ на лінії розмежування, і Юрій Луценко розповів, що на КПВВ нині "елементарних умов немає, антисанітарія".

"І тому я поставив абсолютно чітке завдання міністру з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб: Вадиме Олеговичу, я даю абсолютно всі можливості й від імені уряду повноваження - я думаю, ніхто тут не буде проти - створити належні умови на цих контрольно-пропускних пунктах", -  наголосив Прем'єр.

Читайте також: У контрольних пунктах на лінії розмежування скупчилося 420 авто

Під час розгляду цього питання виступила перший заступник міністра інформаційної політики Еміне Джапарова, яка зазначила, що подібна ситуація спостерігається і на адміністративній межі з окупованим Кримом.

Водночас перший віце-прем'єр-міністр - міністр економічного розвитку і торгівлі Степан Кубів зауважив, що відбулося засідання МінТОту, і "по КПП по Криму є чіткий план і є прорахований кошторис, і відповідно ця робота розпочата рівно півтора місяця тому".

"Я думаю, вона буде закінчена і включена в бюджет на наступний рік", - зазначив Кубів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-