Бойовика “Санича”, який вербує до “ЛНР”, судитимуть заочно

Бойовика “Санича”, який вербує до “ЛНР”, судитимуть заочно

Укрінформ
Прокуратурою Сумської області в порядку спеціального досудового розслідування до суду направлено обвинувальний акт у кримінальному провадженні, розслідуваному Управлінням СБУ в Сумській області, стосовно 55-річного мешканця міста Кадіївка Луганської області.

Йому інкримінується скоєння низки злочинів у складі військових формувань терористичної організації “ЛНР”, повідомила кореспондентові Укрінформу прес-секретар прокуратури Сумської області Наталія Науменко.

"Досудовим розслідуванням встановлено, що обвинувачений з метою досягнення зміни меж території та державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України, в 2014 році вступив до складу одного з військових формувань терористичної організації "Луганська народна республіка”. При цьому чоловік, який має позивний "Санич”, виконував функції керівника учбово-тренувального центру так званих армій "Новоросії” та "Національної козачої гвардії”, а саме займався вербуванням та підготовкою нових членів терористичної організації "Луганська народна республіка” для участі у збройному супротиві силам АТО, для вчинення актів тероризму, залякування населення, захоплення адміністративних будівель органів державної влади і місцевого самоврядування та скоєння інших тяжких і особливо тяжких злочинів”, - розповіла Науменко.

Читайте також: СЦКК: бойовики влаштовують провокації з обстрілом КПВВ для зриву перемир’я

За її словами, на даний час вказана особа продовжує свою злочинну діяльність, зокрема, систематично дає інтерв’ю місцевим ЗМІ і повідомляє про діяльність вказаного центру, яким він керує, а також публічно закликає до насильницької зміни чи повалення конституційного ладу та захоплення державної влади в Україні.

Дії бойовика кваліфіковані за ч. 3 ст. 109 (дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади), ч. 2 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України), ч.1 ст.258-3 (створення терористичної групи чи терористичної організації) Кримінального кодексу України.

У разі доведення винуватості в суді обвинуваченому загрожує до п'ятнадцяти років позбавлення волі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-