Обстрілів на Донбасі поменшало на 10% - ОБСЄ

Обстрілів на Донбасі поменшало на 10% - ОБСЄ

Укрінформ
Кількість порушень режиму припинення вогню на Донбасі, зафіксованих Спеціальною моніторинговою місією ОБСЄ минулого тижня, знизилася приблизно на 10%, якщо порівнювати з позаминулим тижнем.

Про це заявив під час брифінгу у Києві перший заступник голови СММ ОБСЄ в Україні Александр Хуг, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Минулого тижня за спостереженнями СММ ОБСЄ в Україні безпекова ситуація була нестабільна. Незважаючи на те, що кількість порушень режиму припинення вогню, зафіксованих СММ ОБСЄ, знизилася приблизно на 10%, якщо порівнювати з позаминулим тижнем  - випадки насильства спостерігалися на регулярній основі у більшості районів вздовж лінії зіткнення", - заявив Хуг.

Він повідомив, що трикутник Ясинувата-Авдіївка-Донецький аеропорт був епіцентром насильства: тут було зафіксовано 40% від загальної кількості порушень режиму припинення вогню, зафіксованих за минулий тиждень.

Читайте також: "Тиша" на Донбасі: сили АТО під Кримським накрили щільним вогнем

У районах на схід та північний схід від Маріуполя сталося приблизно 30% від усіх порушень режиму припинення вогню, зафіксованих СММ ОБСЄ, додав Хуг.

Всього протягом минулого тижня спостерігачі ОБСЄ зафіксували 1 882 випадки порушення режиму припинення вогню.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-