Бойовики продовжують обстріли, незважаючи на перемир'я - українська сторона СЦКК

Бойовики продовжують обстріли, незважаючи на перемир'я - українська сторона СЦКК

Укрінформ
Незаконні збройні формування в ОРДЛО, незважаючи на взяті зобов’язання щодо «шкільного перемир’я», надалі продовжують обстріли позицій ЗСУ та місцевості поблизу мирних населених пунктів на Донецькому, Луганському та Маріупольському напрямках.

Про це повідомляє прес-центр штабу АТО з посиланням на українську сторону СЦКК. 

«Українська сторона СЦКК констатує, що незаконні збройні формування ОРДО і ОРЛО, незважаючи на взяті на себе зобов'язання під час Мінських домовленостей та режиму «шкільного перемир'я», надалі продовжують обстріли позицій Збройних Сил України та ділянок місцевості поблизу мирних населених пунктів на Донецькому, Луганському та Маріупольському напрямках», - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, особливо напруженою залишається обстановка в районі населених пунктів Новозванівка (територія ОРЛО). В ніч з 16 на 17 вересня протягом двох годин бойовики неодноразово застосовували автоматичні гранатомети, крупнокаліберні кулемети та стрілецьку зброю по позиціях ЗСУ.

Читайте також: АТО: бойовики застосували БМП на Донецькому напрямку

На території ОРДО незаконні збройні формування протягом минулої ночі обстрілювали зі станкових та ручних протитанкових гранатометів, крупнокаліберних кулеметів та стрілецької зброї позиції сил АТО в районі населених пунктів Піски, Невельське та Авдіївка.

На Приморському напрямку підрозділи ЗСУ потрапили під вогонь НЗФ ОРДО з підствольних гранатометів, крупнокаліберних кулеметів та стрілецької зброї біля населених пунктів Водяне, Старогнатівка та Новотроїцьке.

Інформація про наслідки уточнюється. 

Українська сторона СЦКК наголошує, що такі дії незаконних збройних формувань ОРДО і ОРЛО свідчать про грубі порушення Мінських домовленостей, про відверте небажання дотримуватись взятих на себе зобов’язань в рамках Тристоронньої контактної групи, свідоме планування та здійснення терористичних актів проти мирного населення та військовослужбовців Збройних Сил України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-