АТО: бойовики застосували БМП на Донецькому напрямку

АТО: бойовики застосували БМП на Донецькому напрямку

Карта
Укрінформ
Минулої доби російсько-окупаційні війська 35 разів порушували режим тиші у зоні проведення АТО, з них 7 разів - із застосуванням мінометів.

Про це заявив на брифінгу в неділю, 17 травня, речник Міністерства оборони з питань АТО полковник Олександр Мотузяник, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Учора на Луганському напрямку відбулося 8 збройних провокацій з боку противника, і у 4 випадках ворог використовував мінометний вогонь. На Донецькому напрямку ворог порушував режим тиші 10 разів, і в одному з випадків застосовував міномети. На Маріупольському напрямку сталося 17 обстрілів з боку ворога, зокрема 2 - мінометних", - сказав Мотузяник.

Він поінформував, що на Луганському напрямку минулої доби основна вогнева активність бойовиків припала на Кримське, де окупанти провели 5 обстрілів, 3 з яких були здійснені з використанням мінометів, та населений пункт Новотошківське. "Під час одного з них по українських позиціях ворог випустив 15 мінометних боєприпасів", - акцентував Мотузяник.

Читайте також: Минулої доби в зоні АТО втрат не було - речник Міноборони

По Новотошківському бойовики зранку відкрили вогонь з кулеметів, а увечері провели короткий обстріл з мінометів різних калібрів. "Українські військові відкривали вогонь у відповідь", - зазначив речник Міноборони.

На Донецькому напрямку традиційно напруженою була ситуація в Авдіївці і в районі Зайцевого. Як повідомив Мотузяник, уночі окупанти неодноразово відкривали вогонь з легкого озброєння у бік Зайцевого, під час одного з епізодів бойовики застосували озброєння БМП.

Увечері ворог відкрив вогонь з мінометів у бік Авдіївки, під час одного з них у бік українських позицій було випущено 10 мін. У Майорську і Пісках бойовики застосовували стрілецьку зброю.

На Маріупольському напрямку по одному короткому мінометному обстрілу з боку окупантів було зафіксовано в Павлополі та Широкиному, під час усіх інших епізодів порушення режиму тиші бойовики застосовували виключно легке озброєння.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-