Рядовий у зоні АТО наразі отримує 17 тисяч гривень - Міноборони

Рядовий у зоні АТО наразі отримує 17 тисяч гривень - Міноборони

Укрінформ
Рядовий солдат у зоні АТО наразі отримує 17 тисяч гривень, з них 7 тисяч гривень - основне грошове забезпечення та 10 тисяч гривень, якщо він повний місяць перебував у зоні АТО.

Про це заявив на брифінгу заступник директора департаменту фінансів Міністерства оборони Сергій Галімський, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Зараз солдат мінімально під час перебування у зоні АТО отримує 17 тисяч гривень. Це - 7 тисяч основне грошове забезпечення та 10 тисяч, якщо він повний місяць перебував у зоні АТО», - зазначив Галімський.

За його словами, крім того, якщо солдат безпосередньо брав участь у бойових діях, у нього є ще додаткові бонуси.

Представник Міноборони зауважив, що такі зарплати солдати отримують в зоні АТО вже з вересня.

Крім того, військовослужбовцям Високомобільних десантних військ і морської піхоти всім було збільшено розмір премії, порівняно з військовими інших підрозділів Збройних сил.

Читайте також: Повітряні сили ЗСУ приведені у бойову готовність - Міноборони

Галімський зауважив, що всім військовим, які перебувають в зоні АТО, з січня тричі підвищували винагороду. Тобто, в січні ще отримували 4,2 тисячі гривень, а вже у вересні було збільшено до 10 тисяч на першій лінії. Для військовослужбовців другої та інших ліній була збільшена винагорода з 1200 гривень до 4000. Галімський зауважив, що ці суми йдуть як винагорода додатково до місячного забезпечення.

Він нагадав, що існує винагорода за знищення  техніки бойовиків. Військовослужбовець може отримувати залежно від виду збитої техніки від 12 тисяч гривень. Виплати здійснюються безпосередньо у підрозділі після підтвердження факту і дозволу штабу АТО. За його словами, з лютого було виплачено за знищену техніку 1,6 млн гривень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-