Бойовики не пустили місію ОБСЄ з Хугом на Красногорівську газову станцію

Бойовики не пустили місію ОБСЄ з Хугом на Красногорівську газову станцію

Укрінформ
Бойовики так званої “ДНР” вчергове завадили патрулям Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ на чолі з першим заступником голови місії Александром Хугом потрапити на Красногорівську газорозподільчу станцію. 

Про це повідомляє у Фейсбуці прес-центр штабу АТО із посиланням на Спільний центр з контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін (СЦКК).

“11 серпня НЗФ ОРДО в черговий раз завадили патрулям ОБСЄ на чолі з першим заступником голови місії Александром Хугом здійснити огляд та з’ясувати обсяг ремонтно-відновлювальних робіт на Красногорівській газорозподільчій станції, розташованій поблизу лінії зіткнення”, - йдеться у повідомленні.

Бойовики при цьому відкликали гарантію безпеки на час перебування поблизу станції патрулів ОБСЄ. “Мотивуючи вигаданим приводом про нібито обстріл з боку підрозділів ЗСУ ввечері 10-го серпня пожежної машини на околиці Донецька. Справжня ж причина зриву зазначеного заходу - це прагнення у будь який спосіб не дати Александру Хугу та співробітникам місії потрапити на Красногорівську ГРС”, - підкреслює штаб АТО.

Як вважає українська сторона, такими діями ватажки “ДНР” цілеспрямовано намагаються створювати передумови для виникнення гуманітарних та екологічних катастроф на території, підконтрольній Україні, свідомо ігноруючи усі заявки на забезпечення режиму «тиші» під час ремонту та відновлення критичних об’єктів цивільної інфраструктури”.

Читайте також: Бойовики за два тижні 10 разів не пропустили спостерігачів ОБСЄ в "ДНР"

Зазначається, що загалом лише впродовж липня-серпня 2017 року на адресу СЦКК надійшло 78 заявок від підприємств на забезпечення режиму «тиші» під час проведення ремонтно-відновлювальних робіт поблизу лінії розмежування сторін. Від ЗСУ надано гарантії безпеки по 72 заявкам. НЗФ ОРДО за цей же час не надали жодних гарантій на проведення робіт на території, підконтрольній уряду України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-