Зараз першу допомогу на полі бою надають протягом

Зараз першу допомогу на полі бою надають протягом "золотих" 10 хвилин - Президент

Укрінформ
Державне оборонне замовлення передбачає закупівлю у 2017 році більше 100 одиниць повноприводної санітарної військової техніки.

Про це заявив Президент України Петро Порошенко під час свого виступу на урочистому заході з нагоди Дня медичного працівника у 66 мобільному військовому шпиталі у Покровську на Донеччині, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"За моїм дорученням державне оборонне замовлення передбачає закупівлю більше 100 одиниць лише цього року медичної повноприводної санітарної військової техніки. І це до наявних зараз вже 300 одиниць", - сказав він.

Порошенко заявив, що наразі відбувається "процес оновлення, осучаснення та постачання військової техніки". "Сьогодні ми вперше побачили новітній мобільний рентген-кабінет, і новітню мобільну операційну, яка оснащена за останнім словом техніки", - заявив він, додавши, що з Покровська ця операційна вирушає до Авдіївки, де буде надавати допомогу українським воїнам, а також цивільним у місті.

Він зазначив, що на сьогодні забезпеченість особового складу індивідуальними медичним аптечками "наблизилися до 100%".

За словами Порошенка, наразі створено сучасну інфраструктуру військової медицини, відбувається адаптація військової медицини України під стандарти НАТО.

"Зараз вже перша допомога надається на полі бою протягом так званої "золотої 10-хвилинки". Це 10 хвилин, коли оперативність цінується набагато вище за золото", - заявив Президент.

Він додав, що наразі евакуація поранених здійснюється "новітнім адаптованим санітарним транспортом". "І сьогодні ми бачили більше 20 машин, які розроблені за технічними умовами Міністерства оборони з використанням бойового досвіду", - зазначив він.

Глава держави також вказав на те, що наразі скорочено відстань для транспортування поранених: "Вертолітні майданчики зроблені безпосередньо у шпиталі і, головним чином, евакуація має змогу відбуватися військовими гелікоптерами. Але ми маємо евакуаційну автомобільну техніку, застосовується залізниця. Є санітарні літаки, Ан-26 "Віта" та інші".

Також в зоні АТО знаходяться 4 військові мобільні шпиталі, а на базі 12 цивільних лікарень створено групи медичного посилення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-