Президент нагородив 72 бригаду АТОшників

Президент нагородив 72 бригаду АТОшників

Укрінформ
Під час робочої поїздки до Донецької області у середу Президент Петро Порошенко нагородив за особисту мужність, виявлену у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане виконання військового обов’язку українських воїнів, які захищають свободу та територіальну цілісність України від російських терористів на сході нашої держави.

Про це інформує прес-служба Глави держави.

"Такі нагороди не отримують за роботу в кабінетах, тільки на полі бою, захищаючи нашу державу", - сказав Президент.

Зокрема, Порошенко нагородив орденом "За мужність" старшого солдата Євгена Кравченка. Механік-водій 72-ї окремої механізованої бригади Сухопутних військ Збройних сил України солдат Кравченко з жовтня 2016 року виконує бойові службові завдання в районі проведення антитерористичної операції на території Донецької області.

5 червня 2017 року Кравченко перебував на бойовому чергуванні на взводному опорному пункті та перший виявив початок обстрілу противником українських позицій з міномету калібру 120 мм. Незважаючи на отримане осколкове поранення ноги та шиї, спромігся дістатися до засобів зв’язку та повідомити про початок обстрілу противником наших позицій з міномету, що дозволило особовому складу механізованої роти своєчасно сховатися в укриття та уникнути втрат і ушкоджень серед особового складу.

Медаллю "За військову службу Україні" нагороджений головний сержант мотопіхотного взводу мотопіхотної роти 12-го окремого мотопіхотного батальйону 72-ї окремої механізованої бригади оперативного командування "Північ" Сухопутних військ Збройних сил України старший сержант Віктор Пятигорець, який виконував бойові завдання в районі проведення антитерористичної операції на території Донецької та Луганської областей. Перебуваючи на бойовому чергуванні 29 травня 2017 року на взводному опорному пункті "Арсенал", старший сержант Пятигорець вів спостереження за противником та виявив пересування групи противника у напрямку наших позицій. Після команди відкрити вогонь, завдавав вогневого ураження для подавлення наступальних дій противника. В результаті розриву ВОГ-17 старший сержант отримав вогнепальні, осколкові сліпі поранення лівого плеча, шиї, головного м’язу. Після надання невідкладної медичної допомоги був евакуйований до шпиталю. Завдяки проявленій пильності та мужності старшого сержанта подавлено та відбито наступальні дії противника.

Серед нагороджених медаллю "За військову службу Україні" також солдати 72-ї бригади Анатолій Олексієвець та Олексій Івашко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-