Тука розповів, що бойовики хотіли зробити в Авдіївці і які вимоги виставити

Тука розповів, що бойовики хотіли зробити в Авдіївці і які вимоги виставити

Укрінформ
Військовослужбовці окупаційних військ, вчинивши невдалу спробу зайняти позиції в промзоні, мали на меті створити гуманітарну кризу в Авдіївці.

Про це повідомив журналістам заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій і ВПО Георгій Тука.

“Це була спочатку суто військова спроба відбити позиції, які військові не так давно зайняли в Авдіївці і які дуже важливі з точки зору стратегічного міцезнаходження. Поступово бойовики, розуміючи, що не вдається відбити промзону, використали весь спектр озброєння. Цілком припускаю, що була спроба, загнавши Україну в гуманітарну важку ситуацію в Авдіївці, викликати українську сторону на поступки щодо переговорів і самотужки, добровільно, звільнити промку. Не досягли”, - сказав Тука.

Він також заявив, що задоволений тим, як українська влада відреагувала на ситуацію в Авдіївці.

“Я відверто скажу, я задоволений тим, як чітко спрацювали всі гілки влади. Військовим честь і хвала. Військовій адміністрації — 100%. І вже сьогодні мали розпочатися відновлювальні роботи. Адміністрація Президента, яка змогла об'єднати різні адміністрації, різних областей і відправити гуманітарку в Авдіївку, відпрацювала на 10 балів. Я, чесно кажучи, очікував, що ситуація буде гіршою, виходячи з того досвіду, який я мав у Сватовому”, - розповів Тука.

Як повідомляв Укрінформ, з 29 січня в Авдіївці відбувалася ескалація військового конфлікту. Вночі 29 січня 2017 року російські війська та контрольовані РФ бойовики на Донбасі почали масовані обстріли Авдіївки, використовуючи важку артилерію, системи «Град» і танки. 30 січня о 23:00 внаслідок обстрілів було пошкоджено ЛЕП і припинено електропостачання та водопостачання Авдіївки, а також Авдіївського коксохіму та Донецької фільтрувальної станції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-