Росія висунула ультиматум Захарченку - розвідка

Росія висунула ультиматум Захарченку - розвідка

Укрінформ
Представники Міністерства оборони і Генерального штабу Збройних Сил РФ попередили керівників так званої "ДНР", що в разі втрати контролю над Ясинуватським плацдармом вони будуть зміщені зі своїх посад.

Про це розповів у суботу на брифінгу речник Міноборони з питань АТО Олександр Мотузяник з посилання на дані військової розвідки, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Як повідомила воєнна розвідка, військово-політичне керівництво РФ намагається примусити лідерів тимчасово-окупованих територій України до активізації бойових дій. Так, вчора вранці у Харцизьку відбулась нарада між так званим «главою ДНР» Олександром Захарченком та військовими кураторами з МО та ГШ ЗС РФ. Один з представників РФ в ультимативній формі попередив керівництво так званої «ДНР», що у разі втрати контролю над «Ясинуватським плацдармом» останні будуть зміщені зі своїх посад", - повідомив Мотузяник.

За даними розвідки, вчора також стало відомо, що 8 бойовиків так званого «9 окремого штурмового мотострілецького полку морської піхоти» (Новоазовськ) самовільно залишили передові позиції зі зброєю.

"Аби зменшити кількість випадків дезертирства у лавах бойовиків начальник штабу у так званій «ДНР» розпорядився встановлювати у тилових районах блокпости з метою виявлення бойовиків, які самовільно залишили бойові позиції. Для здійснення «загороджувальних» функцій на блокпостах з правом застосування зброї залучені в тому числі військовослужбовці Федеральної служби військ національної гвардії РФ", - зазначив Мотузяник.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-