Під Авдіївкою поранили терориста

Під Авдіївкою поранили терориста "Гіві", його охорону вбили - джерело

Укрінформ
Під Авдіївкою поранено ватажка банди терористів "Сомалі" Михайла Толстих ("Гіві"), який входить до складу воєнізованих груп терористичної організації "ДНР", а його особисту охорону вбито.

Про це Укрінформу повідомило джерело в розвідці.

"У районі Авдіївки поранено (за іншими даними - контужено) бойовика "Гіві". Його особисту охорону вбито", - сказав співрозмовник агентства.

Як повідомляв Укрінформ, у квітні 2016 року Головна військова прокуратура повідомила "Гіві" про підозру. Зокрема, його підозрюють у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 258-3 (створення терористичної організації, керівництво такою групою та участь у ній); ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 437 (співучасть у веденні агресивної війни); ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 438 (співучасть у порушенні законів та звичаїв війни, а саме жорстоке поводження з військовополоненими); ч. 2 ст.146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини) Кримінального кодексу України.

"Гіві" інкримінується те, що він у період із травня 2014 року по січень 2015 року, перебуваючи у м. Словянськ, м. Іловайск і м. Донецьк, будучи ватажком незаконного збройного формування "Сомалі", виконуючи відведену йому роль у веденні агресивної війни проти України, організовував та особисто вчинив збройні напади на представників сил АТО, а також жорстоке поводження і тортури щодо полонених військовослужбовців Збройних сил України.

У серпні 2016 року суд дозволив провести спеціальне досудове розслідування стосовно "Гіві".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-