В ОБСЄ попередили про можливість хімічної катастрофи на Донбасі

В ОБСЄ попередили про можливість хімічної катастрофи на Донбасі

Укрінформ
Заступник голови місії ОБСЄ в Україні Александр Хуг зазначив, що на Донбасі розташовані хімічні заводи та інші об'єкти, які, у разі влучення снаряду, можуть стати причиною хімічного лиха в цьому регіоні. 

Про це він сказав під час прес-конференції, повідомляє кореспондент Укрінформу. 

«СММ ОБСЄ здійснювала моніторинг ситуації в деяких небезпечних локаціях вздовж лінії зіткнення. Наприклад, в районі фільтрувальної станції поблизу Донецька, де зберігається хлор або в районі фенольного заводу  в Новгородському та свиноферми у Доломітному. Всі ці місця зберігають небезпечні речовини і хибний постріл з артилерії чи міномета, будь-який снаряд, який попаде на територію об'єкта призведе до витікання небезпечних речовин у грунтові води. Якщо снаряд потрапить у резервуари, де зберігається хлор - все це матиме жахливі наслідки для людського здоров'я», - сказав Хуг. 

За його словами, цього тижня СММ ОБСЄ проводила моніторинг територій Донбасу як підконтрольних, так і не підконтрольних урядові України. Хуг підкреслив, що представники місії зафіксували ряд порушень режиму припинення вогню, як зі сторони бойовиків, так і зі сторони українського війська. 

Однак, у своїх доповідях представники ОБСЄ не вказують, звідки саме починалися обстріли. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-