ЗМІ мають розуміти небезпечність деморалізування суспільства - Цибульська

ЗМІ мають розуміти небезпечність деморалізування суспільства - Цибульська

Укрінформ
Медіа мають розуміти, що деморалізування населення вкрай небезпечне, тому що це знижує опірність і здатність критично мислити у принципі.

Таку думку висловила в інтерв’ю Укрінформу керівник Центру стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки Любов Цибульська, коментуючи зауваження, що коли на телеканалах інформаційні випуски розпочинаються з кримінальних новин, це значно пригнічує глядача та знижує резистентність психіки.

«Дослідження підтверджують, що українці є дуже виснаженими інформацією, відчувають себе “атакованими” інформацією. Треба пояснювати медіа, що деморалізувати населення є вкрай небезпечним, тому що це дійсно знижує опірність, знижує в принципі можливість критично мислити», - сказала у цьому зв'язку Цибульська.

Читайте також: Цибульська назвала цинічними російські заяви про «Сребреницю» на Сході України

Вона також розповіла, що в планах центру - створення сайту, де мають бути основні дослідження у сфері дезінформації: аналіз наративів і вразливостей, каналів поширення дезінформації тощо. А окремий підрозділ сайту міститиме документальні підтвердження участі російських військ у війні на Сході України. «Є блискучий проєкт Інформнапалму, але час мати це зібраним від імені держави. Це допоможе нам розказувати про війну, посилить позиції в розмові з міжнародними партнерами», - зауважила керівник Центру.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-