Уряд Німеччини прокоментував зустріч Меркель, Макрона та Путіна

Уряд Німеччини прокоментував зустріч Меркель, Макрона та Путіна

Укрінформ
Зустріч канцлера ФРН Ангели Меркель і президентів Франції Еммануеля Макрона і РФ Володимира Путіна не була зустріччю в Нормандському форматі.

На це звернув увагу офіційний представник уряду ФРН Штеффен Зайберт на брифінгу в понеділок у Берліні, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Звісно, це не було зустріччю в Нормандському форматі, оскільки Україна не була представлена», - підкреслив Зайберт.

Він повідомив, що ця тристороння зустріч повністю була присвячена обговоренню виключно одного питання. Троє керівників говорили про подальше виконання Мінських домовленостей, про те, що все рунтується на досягненні справжнього і тривалого перемир'я. І про те, як далі вести переговори в Нормандському форматі.

Зайберт також зазначив, що це було перше обговорення даної теми президента Володимира Путіна з новим президентом Франції.

Читайте також: Для переговорів «нормандської четвірки» недостатньо «м'яса» - прес-секретар Путіна

Як раніше повідомлялося, Ангела Меркель, Еммануель Макрон і Володимир Путін зустрілися вранці минулої суботи за робочим сніданком на полях саміту G20 в Гамбурзі. Коментуючи підсумки саміту, канцлер Німеччини повідомила, що дзвонила Президентові України Петру Порошенку в контексті суботньої зустрічі, щоб уникнути враження, що українське питання обговорюється без участі самої України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-