У Варшаві стартує саміт лідерів ініціативи

У Варшаві стартує саміт лідерів ініціативи "Трьох морів"

Укрінформ
У Варшаві в четвер відбудеться саміт ініціативи “Трьох морів” (Балтика-Адріатика-Чорне море), в якому візьмуть участь  глави держав 12 країн, до яких приєднається президент США Дональд Трамп.

Про це інформує кореспондент Укрінформу.

У рамках саміту відбудуться два дискусійні блоки. Перший з них, який відбудеться за участю Трамп, стосується трансатлантичної єдності, а другий — співпраці країн у галузі транспорту, комунікацій та енергетики.

Програма візиту Трампа до Польщі включає, зокрема, двосторонні переговори з організаторами саміту - президентом Польщі Анджеєм Дудою та Хорватії Коліндою Грабар-Кітарович, зустріч з главами держав ініціативи “Трьох морів” й участь в першій дискусійній панелі саміту, а також  промову на площі Красінських біля пам’ятника героям Варшавського повстання 1944 року.

Читайте також: Тіллерсон пояснив позицію США щодо Сирії перед зустріччю Трампа з Путіним

Очікується, що головними питаннями, на які зверне Трамп під час візиту до Польщі, буде безпека, зокрема розміщення американських та союзницьких сил на східному фланзі НАТО, й економічна співпраця з країнами регіону у першу чергу в енергетичній сфері.

За попередньою інформацією польської сторони, за результатами візиту Трампа може бути прийнято декілька спільних польсько-американських декларацій. Зокрема, йдеться про декларації щодо трансатлантичної енергетичної співпраці, з проблем безпеки, а також напрямків стратегічної співпраці між країнами.

Паралельно з візитом Трампа і самітом “Трьох морів” у Варшаві 6-7 липня відбуватиметься також Варшавський глобальний форум, в якому візьмуть експерти та політики з багатьох країн світу.

З метою гарантування безпеки учасникам саміту у Варшаві запроваджено безпрецедентні заходи безпеки, зокрема закрито простір для польотів літаків на центром міста, обмежено рух транспорту, у місті спостерігається значна концентрація поліції.

Ініціатива “Трьох морів” - неформальна платформа співпраці 12-ти країн Центральної та південної Європи (Польща, Хорватія, Литва, Латвія, Естонія, Чехія, Словаччина, Словенія, Угорщина, Румунія, Болгарія та Австрія). Основним пріоритетом її роботи є формування інфраструктурної та економічної єдності на вісі “Північ — Південь”.

Фото: Вікіпедія

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-