Меркель пояснила, чому не голосувала за

Меркель пояснила, чому не голосувала за "шлюби для всіх"

Укрінформ
Канцлер ФРН і голова Християнсько-демократичного союзу Ангела Меркель дотримується дуже традиційних думок про шлюб як союз чоловіка і жінки.

Свою думку вона висловила журналістам після голосування в бундестазі в п'ятницю вранці щодо законопроекту про "шлюби для всіх", повідомляє кореспондент Укрінформу в Німеччині.

"Для мене шлюб, як сказано в Основному законі, це союз чоловіка і жінки, тому сьогодні я не голосувала за цей законопроект", - пояснила Меркель.

При цьому канцлер висловила сподівання, що рішення парламенту "додасть частинку соціального миру та єдності" до життя німецького суспільства. Глава уряду "глибоко переконана", що  питання про одностатеві шлюби має прийматися як "рішення по совісті".

Ухваленню закону, за її словами, передували тривала, інтенсивна і дуже емоційна, в тому числі й особисто для неї, дискусія.

Конкурент Меркель на майбутніх виборах до парламенту, голова Соціал-демократичної партії Німеччини Мартін Шульц із соратниками відсвяткував прийняття законопроекту.

Шульц назвав сьогоднішнє рішення "перемогою толерантності та поваги" в німецькому суспільстві, підтвердженням людської поваги та визнанням давно наявної реальності, припиненням "полювання" на людей нетрадиційної орієнтації. Він також задоволений, що німці побачили, як Меркель після її несподіваної на початку тижня заяви про те, що вирішувати треба "по совісті, а не так, щоби це протискалося за рахунок партійної дисципліни", голосувала проти.

Голова фракції СДПН у бундестазі, яка проголосувала одноголосно, Томас Опперман назвав рішення про "шлюби для всіх" одним із найбільших досягнень роботи всього нинішнього скликання парламенту (що закінчується наприкінці вересня). Він підкреслив, що кандидат Шульц став єдиним кандидатом у канцлери, який виконав свою передвиборчу обіцянку ще до того, як став очільником уряду.

Як повідомлялося, бундестаг у п'ятницю вранці 393 голосами "за", 226 - "проти" при 4 тих, що утрималися, ухвалив законопроект, який передбачає повне та рівноправне визнання одностатевих шлюбів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-