У Стамбулі поліція гумовими кулями і газом розганяла гей-парад

У Стамбулі поліція гумовими кулями і газом розганяла гей-парад

Укрінформ
У Стамбулі окремі активісти намагалися провести заборонену владою акцію на підтримку прав ЛГБТ, проте поліція стала на заваді цьому.

Про це повідомляє DW.

"Для розгону активістів, які намагаються провести акцію попри заборону, поліція застосувала гумові кулі та сльозогінний газ", - йдеться у повідомленні.

За інформацією ЗМІ, правоохоронці заздалегідь організували кордони біля центрального майдану Таксім, де планувалося проведення маршу. Вхід на пішоходну вулицю Істікляль також обмежили для людей, яких підозрювали у причетності до гей-прайду. Журналісти з місця подій у мікроблозі Twitter повідомляли, що поліція навіть змусила перехожого зняти футболку з написом Pride - "гордість".

Сутичка з поліцією відбулася у сусідньому районі Джихангір, де близько сотні протестувальників гупали у барабани зі слоганами: "Не мовчи, гучно кричи - геї існують!". Інформагентство AFP повідомляє про не менше чотирьох затриманих поблизу Таксіма.

Гей-прайд у Стамбулі забороняють уже третій рік поспіль. Гомосексуальні стосунки у Туреччині не заборонені, проте представники ЛГБТ-спільноти вимагають законодавчого захисту їхніх прав, а також заборони мови ненависті. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-