У Берліні відбувається зустріч лідерів країн ЄС-членів Великої Двадцятки

У Берліні відбувається зустріч лідерів країн ЄС-членів Великої Двадцятки

Укрінформ
У Берліні відбувається зустріч деяких європейських лідерів країн напередодні саміту G20.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу в Німеччині.

Канцлер ФРН Ангела Меркель запросила до себе президента Франції Еммануеля Макрона, прем'єрів Великої Британії Терезу Мей, Італії Паоло Джентілоні, Іспанії Маріано Рахоя, а також Нідерландів Марка Рютте і Норвегії Ерну Сольберг. У зустрічі беруть участь президенти Єврокомісії Жан-Клод Юнкер і Ради Європи Дональд Туск.

Головне завдання зустрічі - підтвердити єдність європейських гравців G20 з найважливіших тем, зокрема, прихильності Паризькій кліматичній угоді і відкритій торгівлі. «Лише разом зможемо ми дати правильні відповіді на центральні питання нашого часу», - заявила Меркель депутатам бундестагу напередодні зустрічі. Вона також додала, що «жахливо помиляються ті, хто думає, що вони можуть вирішити проблеми цього світу ізоляціонізмом і протекціонізмом».

Канцлер відзначила, що світ перебуває в стані більшої роз'єднаності, ніж раніше, тому теми обговорення саміту Великої Двадцятки - боротьба з тероризмом, змінами клімату і протекціонізмом - надзвичайно важливі, ніж будь-коли. Тому найбільш економічно розвинені країни мають «надіслати сигнал рішучості» боротися з викликами сьогоднішнього дня.

Саміт Двадцятки, в якій Німеччина головує цього року, відбудеться 7-8 липня в Гамбурзі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-