Марін Ле Пен прирівняла скасування недоторканності до

Марін Ле Пен прирівняла скасування недоторканності до "відмови від демократії"

Укрінформ
Депутат французького парламенту від Нацфронту Марін Ле Пен виступила проти скасування депутатської недоторканності.

Про це вона заявила в ефірі телеканалу BFMTV, повідомляє RFI.

«Я абсолютно проти. Якщо ми скасуємо депутатську недоторканність, нам доведеться скасувати поділ влади, а якщо ми скасуємо поділ влади, ми відмовимося від демократії», - сказала Ле Пен.

За її словами, маючи депутатську недоторканність, парламентарії не отримують іншого захисту, оскільки Національні збори мають право на додаткові перевірки.

Ле Пен також заявила, що незабаром зустрінеться зі слідчими у справі про передбачуване фіктивне працевлаштування її помічників в Європарламент.

Як зазначається, до президентських виборів голова Національного фронту, користуючись депутатською недоторканністю, відмовлялася приходити на допит, заявляючи, що це може порушити хід передвиборної кампанії.

Слідство підозрює охоронця Ле Пен Тьєррі Лежье і главу кабінету партії Катрін Гризе у фіктивній роботі парламентськими помічниками. Глава Нацфронту ці звинувачення спростовує і стверджує, що її помічники одночасно працювали і в партії, і в Європарламенті.

В ЕП, в свою чергу, зажадали від Марін Ле Пен виплатити 340 тисяч євро, витрачені на зарплату її помічникам. Вимогу інституції глава «Національного фронту» виконувати відмовилася. Європарламент прийняв рішення вирахувати цю суму із зарплати Марін Ле Пен.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-