Міністри оборони США й Німеччини обговорили посилену присутність військ у Європі

Міністри оборони США й Німеччини обговорили посилену присутність військ у Європі

Укрінформ
Посилена військова присутність США та сил НАТО в Європі стала однією із головних тем зустрічі глави Пентагону Джеймса Меттіса і міністра оборони Німеччини Урсули фон дер Ляєн у середу.

Про це офіційно повідомили за результатами переговорів в оборонному відомстві США, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Міністр оборони Джеймс Меттіс зустрівся сьогодні зі своєю німецьким колегою на півдні Німеччини, де обидва лідери обговорили низку пріоритетів безпеки, включаючи Афганістан та посилену присутність у Європі", - зауважується в повідомленні.

Меттіс охарактеризував переговори як "стратегічний діалог", а також можливість висловити "глибоку повагу союзнику, який прагне до свободи та людської гідності, а також визнає потужність трансатлантичних зв'язків". При цьому він підкреслив, що взаємодія між США й Німеччиною будується на довірі.

Після зустрічі глава Пентагону підкреслив важливу роль німецьких військовослужбовців у посиленні місії НАТО зі стримування (агресії Росії – ред.) у Східній Європі, заявивши, що США й Німеччина працюють разом, "пліч-о-пліч".

Після зустрічі глава оборонного відомства США вирушив до Брюсселя, де в четвер відбудеться міністерська нарада в штаб-квартирі НАТО.

Фото: media.defense.gov

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-