Обама за президенства наказав закласти

Обама за президенства наказав закласти "кібербомби" під Росію - WP

Укрінформ
Екс-президент США Барак Обама під час свого керівництва країною схвалив у 2016-му році секретний захід, який дозволяє розміщення кіберзброї в системах інфраструктури Росії.

Про це повідомляє видання The Washington Post, посилаючись на власне розслідування.

Це є цифровим еквівалентом бомб, які Вашингтон міг би підірвати у разі критичного загострення ситуації з Москвою.

"Проект, який Обама схвалив під час секретної операції, був ще на стадії планування, коли Обама залишив свій офіс. Президент Трамп повинен вирішити, чи використовувати цю можливість", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що перша доповідь ФБР про втручання Росії у президентські вибори вивчалася в тих же умовах секретності, що і під час вбивства Усами бен Ладена. Пізніше про спробу втручання розповіли й іншим членам Білого дому.

За інформацією видання, розвідники оволоділи конкретними інструкціями президента РФ Володимира Путіна про зухвалу мету операції - поразки або, принаймні, невеликої шкоди кандидату від Демократичної партії Гілларі Клінтон та допомогти перемогти її головному опоненту, нинішньому президенту США Дональду Трампу.

Як повідомляється, Білий Дім обговорював різні варіанти покарання Росії, однак, зіштовхнувшись із перешкодами та потенційними ризиками, в кінцевому підсумку адміністрація президента США не змогла завдати величезні збитки Кремлю за втручання у вибори.

В оточенні Обами захищають реакцію тодішньої адміністрації на втручання Росії. Вони відзначають, що до серпня 2016 року було вже занадто пізно зробити щось для запобігання передачі інформації WikiLeaks та інших груп про електронні листи, що розповсюджувалися в наступні місяці. Вони вважають, що низка попереджень, включаючи те, яке Обама зробив Путіну у вересні, спонукало Москву відмовитися від будь-яких планів подальшої агресії, таких як саботаж систем голосування США.

Видання зазначило, що сам Обама відмовився прокоментувати дану інформацію The Washington Post.

Нагадаємо, у січні міністр оборони США Ештон Картер назвав російські кібератаки на вибори в США агресивним актом проти демократії і не виключає військової відповіді.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-