Президент Кореї повідомив, що нова балістична ракета “точно потрапила в ціль”

Президент Кореї повідомив, що нова балістична ракета “точно потрапила в ціль”

Укрінформ
Новий президент Південної Кореї Мун Чже Ін в п'ятницю, 23 червня, спостерігав за тестовим запуском нової балістичної ракети Hyunmoo-2.

Про це повідомляє AP.

За словами представника адміністрації президента Пак Су Хена, лідер Південної Кореї зазначив "важливість тестового запуску для Півдня заради підтримки військового потенціалу, який "домінуватиме" над Північчю в цілях підтримки світу на півострові".

Він не повідомив, як далеко пролетіла ракета Hyunmoo-2 або де вона приземлилася, але сказав, що вона точно потрапила в ціль.

«Наші люди переживатимуть почуття гордості і безпеки, побачивши, що наша ракетна здатність не відстає від Північної Кореї», - передав Пак слова президента Південної Кореї.

Як повідомляється, армія Південної Кореї планує запустити Hyunmoo-2 у виробництво після ще двох пробних запусків. Ракета призначена для ураження цілей на відстані до 800 кілометрів.

Зазначається, що окрім розширення свого ракетного арсеналу, Сеул також зміцнює системи протиракетної оборони, у тому числі системи на базі Patriot і THAAD.

Як раніше повідомляв Укрінформ, Південна Корея і США планують провести спільні із США військові авіаційні навчання із залученням ядерних бомбардувальників.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-