Генштаб Польщі заявив, що не допустить проникнення літаків РФ у своє небо

Генштаб Польщі заявив, що не допустить проникнення літаків РФ у своє небо

Укрінформ
Польща не допустить проникнення у свій повітряний простір російських літаків.

На цьому наголосив начальник генштабу Польщі генерал Лешек Суравський, повідомляє tvn24.

“Я не уявляю собі ситуацію, що ми дозволимо росіянам проникати у наш повітряний простір, коли їм заманеться. У зв'язку з цим, поки нам дозволятимуть сили і засоби, ми однозначно не дозволимо, щоб перевага у цьому аспекті була на боці Росії”, - наголосив Суравський.

За його словами, немає нічого дивного у тому, що країни НАТО стежитимуть за російсько-білоруськими навчаннями “Запад-2017”, які відбуватимуться у вересні поблизу кордонів країн Альянсу.

У середу оперативне командування Збройних сил Польщі підтвердило, що пара польських винищувачів F-16 у межах місії контролю повітряного простору країн Балтії (Baltic Air Policing) після отримання сигналу тривоги перехопила три повітряні цілі Росії. Йдеться про пасажирський Ту-154, а також два винищувачі Су-27, озброєні ракетами класу “повітря-повітря”. За інформацією польської сторони, перехоплення відбулося згідно з процедурами НАТО з огляду на те, що літаки не ідентифікували себе і не реагували на контроль повітряного руху. Згодом виявилося, що на борту Ту-154 перебував міністр оборони РФ Сергій Шойгу, який прямував до Калінінградської області.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-