Генсек ООН закликає забезпечити захист цивільних у Сирії

Генсек ООН закликає забезпечити захист цивільних у Сирії

Укрінформ
Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш заявив, що глибоко занепокоєний стражданнями мільйонів жителів у Сирії, особливо становищем цивільних осіб у м.Ракка, де тривають інтенсивні збройні зіткнення. 

Він закликав усі сторони, які беруть участь у воєнних операціях у Сирії, зробити все можливе для захисту цивільних осіб і об'єктів цивільної інфраструктури, повідомляє Центр новин ООН.

"Я як і раніше глибоко занепокоєний стражданнями людей по всій Сирії. Повсякденне життя мільйонів сирійців небезпечне і повне поневірянь. Мирні жителі щодня гинуть і отримують каліцтва. Переміщення цивільних осіб Сирії досягли безпрецедентних масштабів. Тривають напади на лікарні і школи", - йдеться в заяві, з якою від імені генерального секретаря виступив його прес-секретар.

У цій заяві глава ООН висловив занепокоєння долею мирних жителів у районах ведення бойових дій, зокрема - в місті Ракка. Він нагадав про страждання сирійців у містах, які знаходяться в облозі, і важкодоступних населених пунктах. Багато з них вже протягом кількох років не отримують гуманітарну і медичну допомогу.

Гутерреш заявив, що співробітники ООН спільно зі своїми партнерами, частенько ризикуючи життям, докладають усіх зусиль для полегшення страждань жителів міста Ракка.

Генеральний секретар закликав зробити все можливе для того, щоб захистити мирне населення Сирії від насильства, а цивільну інфраструктуру - від руйнування, а також полегшити гуманітарний доступ до людей, які цього потребують.

"Я звертаюся з терміновим закликом до всіх, хто проводить воєнні операції у Сирії, зробити все що в їх силах для захисту цивільного населення і об'єктів цивільної інфраструктури в ході збройних зіткнень у м.Ракка та в інших місцях", - йдеться в заяві.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-