Солдат утік із КНДР, перепливши річку з пінопластовими

Солдат утік із КНДР, перепливши річку з пінопластовими "погонами"

Укрінформ
Північнокорейський солдат втік до Південної Кореї, перепливши через річку Ханган. Це вже друга втеча за останній тиждень.

Про це повідомляє ВВС.

"Об'єднаний комітет начальників штабів Південної Кореї заявив, що чоловік переплив через найвужчу частину річки, прикріпивши до плечей шматки пінопласту, щоб залишатися на плаву", - зазначається в публікації.

Як повідомляється, минулого тижня інший північнокорейський солдат пройшов через кордон, що розділяє дві країни. Раніше солдати здійснювали втечу з частотою приблизно раз на рік.

За повідомленням південнокорейського новинного агентства Ренхап, останній втікач, якому, імовірно, трохи більше 20-ти років, був помічений у місті Кімпхо на захід від Сеула.

Південнокорейському солдату морської піхоти, який його помітив, утікач крикнув: "Не вбивайте мене, я хочу перейти на ваш бік", повідомляє агентство. Солдата допитуватимуть південнокорейські військові.

За даними південнокорейської влади, з моменту закінчення Корейської війни більш ніж 30 тисяч громадян Північної Кореї втекли на південь, причому більшість із них скоїли втечу через Китай, який ділить найдовшу кордон з КНДР.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-