У Лондоні спалахнули стихійні демонстрації

У Лондоні спалахнули стихійні демонстрації

Відео
Укрінформ
Стихійні демонстранти висловлюють невдоволення діями влади і вимагають справедливості і пояснення причин пожежі в багатоповерховому будинку "Гренфелл-тауер".

За подіями в режимі онлайн стежить BBC.

Кілька десятків людей у п'ятницю вдень ненадовго увірвалися в будівлю муніципалітету Кенсінгтона і Челсі, на території якого знаходиться згоріла будівля, з вимогою негайно надати допомогу жертвам пожежі.

Натовпи протестувальників зібралися також біля громадського центру, де прем'єр-міністр Тереза Мей проводила зустріч з постраждалими від пожежі, демонстрації відбулися також біля резиденції прем'єр-міністра на Даунінг-стріт.

Кількасот людей також зупинилися перед головною будівлею Бі-бі-сі в центрі Лондона з плакатами "Справедливість для Гренфелл", вшанували хвилиною мовчання загиблих, після чого рушили далі.

Тереза Мей розпорядилася виділити 5 млн фунтів стерлінгів на придбання одягу, продовольства і предметів першої необхідності для постраждалих.

Наразі, за офіційними даними, під час пожежі загинуло щонайменше 30 осіб, проте це не остаточна цифра і, найімовірніше, як кажуть представники влади, зросте, оскільки близько 70 людей вважаються зниклими безвісти.

За словами поліції, поки немає ніяких вказівок на те, що пожежа сталася в результаті навмисного підпалу.

Фото: The Sun

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-