В аеропорту Сіднея затримали австралійця, який їхав воювати в Сирію

В аеропорту Сіднея затримали австралійця, який їхав воювати в Сирію

Укрінформ
Антитерористичний підрозділ австралійської поліції заарештував 22-річного чоловіка в аеропорту Сіднея, котрий прямував до Сирії, аби взяти там участь у воєних діях.

Про це повідомляє місцевий інформаційний веб-ресурс news.com.

«Ми маємо нульову терпимість до австралійців, які прагнуть здійснити акти насильства чи екстремізму. Ті, хто прагне вчинити злочини, повинні знати, що федеральна поліція та наші партнери продовжуватимуть працювати разом для припинення цієї злочинної діяльності», - заявив заступник комісара Федеральної поліції Австралії Ян МакКартні, підкресливши, що влада налаштована зупинити поширення ідеології тероризму.

У поліції також повідомили, що арешт було проведено під час спільної операції поліції Нового Південного Вельсу та Федеральної поліції Австралії у рамках поточного розслідування.

За австралійським законодавством, яке останнім часом значно посилило відповідальність за злочини, пов'язані з тероризмом та розширило повноваження правоохоронних органів, що займаються протидією терористичній діяльності, будь-кому в Австралії, включаючи австралійських громадян та осіб з подвійним громадянством, заборонено подорожувати до певних визначених районів у Сирії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-