ІДІЛ використовує загони смертників для контратаки в Мосулі

ІДІЛ використовує загони смертників для контратаки в Мосулі

Укрінформ
Бойовики терористичної організації «Ісламська держава» зуміли провести загони смертників для масштабної контратаки в Мосулі в тил іракським військам.

Про це повідомляє Washinghton Post з посиланням на місцеву поліцію.

«Десятки бойовиків «ІД», вдягнутих у бронежилети смертників, проникли за іракські поліцейські лінії в Мосулі в середу, щоб відвоювати землю в масштабній контратаці», - сказали співробітники поліції.

Наступ почався приблизно о третій годині ранку за місцевим часом на південь від Старого міста, останнього і найкраще укріпленого плацдарму «ІД» у Мосулі. Спочатку смертники на автомобілях напали на передові загони вартових порядку. Одночасно з цим від 25 до 50 піших бойовиків з поясами смертників підтримали наступ з тилу.

Поліція зазначає, що бойовики «ІД» змогли обійти їх патрулі берегом річки Тигр, спираючись на допомогу місцевих сплячих осередків» на наданих ними автомобілях.

Associated Press заявило, що 11 поліцейських і четверо цивільних осіб загинули в результаті нападу «ІД» на райони Даваса і Дендан.

Битва за Мосул триває вже вісім місяців і близька до фіналу. Іракські і американські військові вважають, що в Старому місті залишилося до 1000 бойовиків «ІД», які битимуться на смерть.

Як раніше повідомляв Укрінформ, бойовики «Ісламської держави» втратили ще один район Мосула.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-