У МЗС Казахстану просять не політизувати інцидент із

У МЗС Казахстану просять не політизувати інцидент із "переїздом" Криму

Укрінформ
Перший заступник міністра закордонних справ Казахстану Мухтар Тлеуберді заявив, що інсталяція із зображенням Криму на карті Росії - це витвір творчого колективу і ніякого політичного наміру не було.

Про це повідомляє Tengrinews.kz.

"По-перше, не потрібно політизувати цей інцидент. Інсталяція була, але це витвір якогось творчого колективу, відповідно, ніякого наміру політичного не було. Мабуть, художники підійшли творчо, не вдаючись до політичних подробиць. Вони свою провину визнали, надіслали офіційне звернення в посольство України з вибаченням", - повідомив Мухтар Тлеуберді в кулуарах уряду. 

У свою чергу оргкомітет фестивалю Astana Art Fest заявив, що фігури на бульварі Нуржол не мають до фестивалю жодного відношення. 

"Astana Art Fest - позаполітичний захід, усі роботи проходять попередній відбір, щоб виключити (навіть у художньому сенсі) розпалювання міжнаціонального і міжсоціального розбрату, а також не допустити політичних маніфестацій з боку учасників, оскільки це неприйнятно самою концепцією фестивалю. За наявною у нас інформацією - фігури були виготовлені незалежним об'єднанням не менш як три роки тому. Оргкомітет фестивалю зі свого боку обіцяє, що і надалі дотримуватиметься добросусідської політики, не допускаючи провокацій на території Astana Art Fest", - заявили в оргкомітеті. 

Раніше повідомлялося, що Україна готує ноту протесту Казахстану у зв'язку з тим, що на художній виставці "Астана Арт Фест" нашу країну представили без Криму - зате півострів домальовували до карти РФ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-