У Берліні стартувала конференція G20-Африка

У Берліні стартувала конференція G20-Африка

Фото
Укрінформ
Конференція з питань співробітництва "Великої двадцятки" і Африки почала свою роботу в Берліні в понеділок увечері.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу в ФРН.

«Ми хочемо співпраці з Африкою», - заявила канцлер Німеччини Ангела Меркель, звертаючись до глав держав та урядів країн Чорного континенту.

Господиня дводенної конференції висловила сподівання, що сторони "зможуть виробити загальні підходи і взяти на себе спільну відповідальність". Вона нагадала про те, що континент охоплений кризами, громадянськими війнами, терором, нерідко стоїть питання не про розвиток, а про банальне виживання.

«Мова йде про партнерство з Африкою у сфері економіки, але також і про те, щоб сприяти миру, стабільності і безпеки», - сказала Меркель.

Німеччина є ініціатором «інклюзивної» допомоги африканським країнам у політичній, економічній, фінансовій сферах, залучення інвестицій. Не в останню чергу вважаючи, що підвищення рівня життя і стабільності в цих державах знизить міграційний тиск на Європу. Для цього Берлін використовує і своє головування в G20, одним із центральних пунктів якого стало співробітництво з Африкою в рамках Програми 2030.

Між тим, в Берліні напередодні конференції пройшли демонстрації проти співпраці G20 з Африкою, учасники яких звинуватили владу багатих країн у тому, що вони «купують» африканські країни і намагаються позбавитися від мігрантів з них.

Фото: @RegSprecher

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-