Візит Трампа до Британії

Візит Трампа до Британії "обріс чутками": ЗМІ вже пишуть про перенесення

Укрінформ
Британське видання The Guardian у неділю повідомило про можливе перенесення візиту президента США Дональда Трампа до Лондона, однак пізніше в офісі британського прем'єра Теерзи Мей спростували ці чутки.

Про це повідомляє Укрінформ.

"Дональд Трамп сказав у телефонній розмові Терезі Мей, що він не хоче поспішати з державним візитом до Великої Британії, поки британська громадськість не висловлює підтримки його приїзду. Президент США сказав, що не хотів би приїжджати, якщо там проходитимуть масштабні протести, і у своїх зауваженнях він, по суті, відклав візит на певний час", - повідомило The Guardian із посиланням на радника з Даунінг-стріт, який був у кімнаті під час розмови.

За словами джерела, цей дзвінок відбувся протягом останнього тижня, й така позиція Трампа здивувала Терезу Мей.

Водночас американське інформагентство Reuters фактично спростувало попередню публікацію своїх колег із The Guardian.

"Офіс прем'єр-міністра Терези Мей заявив у неділю, що не було жодних змін у планах президента США Дональда Трампа прибути до Великої Британії з державним візитом, після того, як The Guardian повідомила, що поїздка була відкладена", - зазначили в Reuters.

При цьому на підтвердження були наведені слова речника офісу британського прем'єра: "Ми не збираємося коментувати чутки про зміст приватних телефонних розмов... Королева направила запрошення президентові Трампу відвідати Велику Британію, і немає ніяких жодних змін у цих планах".

Як відомо, поведінка президента США Дональда Трампа викликала хвилю невдоволення у Сполученому Королівстві після того, як він розкритикував у своїх твітах дії мера Лондона Садіка Хана щодо реагування на теракти в столиці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-