США закликали країни Затоки послабити блокаду Катару

США закликали країни Затоки послабити блокаду Катару

Укрінформ
Державний секретар США Рекс Тіллерсон закликав країни Перської затоки припинити політичну ескалацію в регіоні та послабити тиск на Катар, який має місце протягом останніх днів.

З відповідною заявою він виступив у п'ятницю в Вашингтоні, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Нинішня ситуація в Перській затоці протягом останніх днів непокоїть Сполучені Штати, регіон та багатьох людей Ми закликаємо Королівство Саудівської Аравії, Об'єднані Арабські Емірати, Бахрейн і Єгипет послабити блокаду Катару", - наголосив глава американської дипломатії.

Він також звернувся із закликом до влади Катару врахувати занепокоєння своїх сусідів. Тіллерсон зауважив, що блокада Катару "має гуманітарні наслідки".

Крім того, глава Держдепартаменту підкреслив, що ускладнення ситуації заважає проведенню операцій щодо знищення ІДІЛ у регіоні.

Як повідомляв Укрінформ, на початку цього тижня одразу вісім країн оголосили про розрив дипломатичних відносин з офіційною Дохою. Пізніше цей список розширився. Катар звинувачують у підтримці тероризму та екстремістської ідеології. Водночас, на бік Дохи стали Туреччина та Іран. Катар веде переговори з цими країнами про поставки продовольства та питної води.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-