Росія перехопила бомбардувальник США в міжнародному просторі - Пентагон

Росія перехопила бомбардувальник США в міжнародному просторі - Пентагон

Укрінформ
Російський винищувач здійснив маневр перехоплення по відношенню до американського бомбардувальника В-52 в міжнародному повітряному протсорі над Балтійським морем.

Про це повідомив у вівторок речник Пентагону капітан Джефф Девіс, передає Укрінформ.

"Бомбардувальник ВПС США B-52 виконував рутинну місію в міжнародному повітряному просторі над Балтійським морем, коли був перехоплений російським винищувачем у вівторок", - зазначив представник американського міноборони.

При цьому речник Пентагону зауважив, що з російського боку був задіяний Су-27. Однак, наскільки близько російський літак наблизився до американського бомбардувальника, він не уточнив. Водночас, він зазначив, що "переважна більшість" російських перехоплень є безпечним і професійними.

Американські бомбардувальники зараз перебувають у регіоні північної Європи для участі в щорічних навчаннях на Балтиці "BALTOPS".

Інцидент, який стався у вівторок в міжнародному повітряному просторі, став продовженням ряду агресивних дій з боку Росії, спрямованих проти США. Так, зокрема, у травні пара російських стратегічних бомбардувальників увійшли в зону ППО Аляски в супроводі двох інших російських літаків. Крім того, неодноразово російські літаки облітали бойові кораблі США в міжнародних водах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-