Єврокомісія ближчими днями надасть юридичні висновки щодо

Єврокомісія ближчими днями надасть юридичні висновки щодо "Північного потоку-2"

Укрінформ
Єврокомісія найближчим часом надасть для затвердження Раді ЄС юридичні позиції щодо відповідності проекту російського газопроводу «Північний потік-2» законодавству Євросоюзу.

Про це повідомив у вівторок речник Єврокомісії Маргарітіс Шінас, повідомляє власний кореспондент Укрінформу у Брюсселі.

«Єврокомісія нині опрацьовує юридичні позиції, які повинні забезпечити ситуацію, щоб будівництво такої важливої інфраструктури не відбулося поза законом. Ця юридична позиція буде запропонована Раді ЄС для затвердження упродовж найближчих днів», - повідомив Шінас.

Він наголосив, що будівництво проекту «Північний потік-2» можливе лише за повної відповідності законодавству ЄС, включаючи питання енергетики та довкілля.

«Єврокомісія – це інституція, робота якої базується на законодавстві. Відтак, вона не ухвалюватиме арбітражні рішення, надаючи перевагу одним проектам, або блокуючи інші на засадах преференцій», - наголосив речник Єврокомісії.

Напередодні Президент Європейської ради Дональд Туск написав Президенту Єврокомісії Жану Клоду Юнкеру листа, в якому відзначив, що газопровід «Північний потік-2» не відповідає європейським інтересам та залишає Україну «на милість Росії».

Як повідомляв Укрінформ, дев’ять країн ЄС, які представляють регіони Східної та Центральної Європи, а також країни Балтії, категорично виступили проти реалізації російського газопроводу «Північний потік-2». Метою проекту є виведення України із системи транзиту російського газу до країн Європи.

Проти «Північного потоку» виступає також віце-президент Єврокомісії з питань енергетичного союзу Марош Шефчович (Словаччина). Він та багато інших політиків в ЄС вважають проект невідповідним стратегії енергетичної безпеки, що підвищить залежність ЄС від РФ в енергетичній сфері.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-