Керівництво ФРН співчуває Лондону, а популісти звинувачують у теракті іслам

Керівництво ФРН співчуває Лондону, а популісти звинувачують у теракті іслам

Укрінформ
Німецькі політики висловлюють співчуття і солідарність з Великою Британією після чергового теракту, і лише одна політсила – правопопулістська "Альтернатива для Німеччини" - звинувачує у всіх бідах іслам.

Свої співчуття керівники ФРН висловили в соціальних мережах і через ЗМІ, повідомляє кореспондент Укрінформу в Німеччині.

"Холоднокровність, з якою злочинці напали на перехожих у Лондоні, огидна і змушує нас об'єднатися в жалобі", - заявив федеральний президент Франк-Вальтер Штайнмайєр.

Канцлер Ангела Меркель заявила, що "сьогодні ми єдині в жаху і смутку, але також і в нашій рішучості. Ми твердо стоїмо пліч-о-пліч з Об'єднаним Королівством у боротьбі із будь-якими формами тероризму".

Глава МЗС ФРН Зігмар Габріель підкреслив, що "підступності і жорстокості таких злочинів не може бути жодного виправдання", і запевнив, що після чергового теракту люди доброї волі не зламаються і не стануть менш рішучими.

У свою чергу, міністр юстиції Хайко Маас написав у своєму Twitter: "Шокуюче. Знову Велика Британія стала об'єктом боягузливого нападу. Наші думки з нашими британськими друзями".

У відповідь на ці слова, за кілька хвилин після висловлення співчуття діючими членами Кабінету, віце-голова правопопулістської партії "Альтернатива для Німеччини" Беатріс фон Шторх в своєму акаунті написала: "Залиште при собі всі ці шокуюче-в-думках-разом... Говоріть про проблему! Проблема називається іслам".

Як відомо, в ніч на 4 червня на Лондонському мосту фургон в'їхав у пішоходів, а потім пасажири фургона почали нападати з ножами на людей. Семеро осіб загинули, у лікарнях перебувають 48 постраждалих, деякі в критичному стані.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-