Після виступу в Сенаті екс-директора ФБР Трампу можуть висунути звинувачення - ЗМІ

Після виступу в Сенаті екс-директора ФБР Трампу можуть висунути звинувачення - ЗМІ

Укрінформ
Сенат США планує провести слухання з екс-директором ФБР Джеймсом Комі вже протягом наступного тижня, під час якого має бути отримана офіційна відповідь на запитання, чи мав місце тиск на слідство щодо Майкла Флінна з боку президента Дональда Трампа.

Про це повідомив у середу із посиланням на джерело американський телеканал CNN.

"Звільнений директор ФБР Джеймс Комі планує дати публічні свідчення в Сенаті вже протягом наступного тижня, аби підтвердити розгромні звинувачення, що президент Дональд Трамп тиснув на нього з метою згортання розслідування відносно зв'язків високопоставленого помічника Трампа з Росією", - зазначається в матеріалі.

Остаточні деталі слухань все ще опрацьовуються, і поки що не визначена дата свідчень екс-директора ФБР перед законодавцями. Очікується, що це відбудеться в Комітеті Сенату з питань розвідки, який займається розслідуванням втручання Росії у внутрішні справи США. 

У цьому зв'язку уточнюється, що Комі вже спілкувався в приватному порядку зі спеціальним радником, щоб узгодити рамки для його свідчень з метою гарантування, що це не створить жодних правових перепон у подальшому. При цьому зауважується, що Комі навряд чи відкриє деталі розслідування ФБР стосовно змови між кампанією Трампа і російським урядом. Однак передбачається, що екс-директор ФБР готовий обговорити його відносини з Трампом перед тим, як президент звільнив його.

Головна інтрига полягає в тому, чи зазначить Комі публічно, що Трамп намагався зашкодити слідству. Якщо це підтвердиться офіційно зі свідчень колишнього глави ФБР, розслідування щодо Росії у Конгресі США може отримати новий поворот.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-